Green Horizon Online

Green Horizon Online

онлайн списание на РЕЦ

Този уебсайт е разработен с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез Фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество

Новини


На 29 март в рамките на проект "Осинови река" се проведе почистване на бреговете р. Златна Панега

30 март, 2016

На 29 март в рамките на проект "Осинови река" се проведе почистване на бреговете р. Златна Панега. Събитието бе организирано от Златна Панега Цимент АД, партньор по проекта. В почистването се включиха ученици от училищата в с. Златна Панега, с. Румянцево и гр. Луковит, както и доброволци от завода на Злата Панега Цимент АД. 

Участниците получиха ръкавици и чували за разделно събиране на боклука и бяха разделени на три групи. В събитието се включиха и представители на бенефициента по проекта - РЕЦ България, както и представители на партньорите ни РИМ Плевен и ПГСС "Сергей Румянцев." В почистването бяха събрани над 70 чувала с отпадъци.

Инициативата е част от дейностите по проект "Осинови река" относно повишаване на осведомеността на гражданите за опазване на околната среда и биоразнообразието.

Проектът "Осинови река" (Adopt The River) е финансиран по програма BG03.SGS на ФМ на ЕИП 2009 - 2914 г. Повече информация за проекта можете да намерите тук